BAMM favicon

YLLÄPITO

YLLÄPITO

Pidä sivusi nopeana, suojattuna ja bugittomana.

Jotta WordPress-sivusi toimisi optimaalisesti, sitä on ylläpidettävä säännöllisesti. BAMM:n ylläpitopaketin kanssa on kotisivusi turvallisissa käsissä.

WordPress ylläpito

Päivitykset

Lisäosien, teemojen ja WordPressin päivitykset tehdään kerran viikossa. Päivitysten jälkeen sivusto tarkistetaan. Jos vika havaitaan, se korjataan välittömästi.

Varmuuskopiot

Riippuen valitusta ylläpitopaketista, asiakkaan verkkosivustosta ja tietokannasta luodaan täydelliset varmuuskopiot kuukausittain, viikoittain tai päivittäin.

VIP-tuki

Kaikki ylläpitopakettien tilaajat ovat VIP-asiakkaita ja saavat nopeasti apua, jos he haluavat lisätä tai muuttaa jotain verkkosivuillaan.

Lisenssiohjelmat

Paketit sisältävät tärkeitä suorituskykyä parantavia lisenssiohjelmia, jotka sekä nopeuttavat että parantavat sivuston toimivuutta. Esim. WPML, joka mahdollistaa monikielisyyden.

Virustarkistukset

Ylläpitopaketista riippuen säännölliset virustarkistukset suoritetaan joko päivittäin tai viikoittain. Jos jotain epäilyttävää havaitaan, ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin.

Raportit

Asiakkaalle lähetetään kerran kuukaudessa raportti, jossa on tietoa siitä, mitä asiakkaan verkkosivuilla on tehty viimeisen 30 päivän aikana.

Miksi ylläpito kannattaa?

Yrityksen nettisivut ovat nykyään yrityksen digitaaliset kasvot ulospäin ja yksi tärkeimmistä kanavista uusien asiakkaiden löytämiseen. Samaan aikaan nykyajan ihmiset ovat erittäin kärsimättömiä ja kyllästyvät nopeasti verkkosivustoihin, jotka eivät toimi niin kuin pitäisi tai jotka ovat hitaita. Olemme hemmoteltuja nopeilla latausajoilla ja edistyneillä toiminnoilla. Verkkosivuston ei kuitenkaan tarvitse olla vain nopea, vaan sen on myös oltava hyvin suojattu. Monille verkkosivustoille tehdään satoja tunkeutumisyrityksiä viikossa. Ilman asianmukaista suojausta on olemassa suuri riski, että tunkeutumisyritykset onnistuvat, jolloin seuraukset voivat olla erittäin vakavia.

Verkkosivustosi tai verkkokauppasi ylläpitosuunnitelma toimii periaatteessa samalla tavalla kuin vakuutus ja säännöllinen korjaamohuolto autollesi. Jotta verkkosivusto olisi turvallinen, suojattu ja toimisi optimaalisesti, sitä on ylläpidettävä säännöllisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Kaikki verkkosivustot hyötyvät varmasti ylläpitojärjestelmistä, mutta tietyntyyppisille verkkosivustoille järjestelmät ovat hyödyllisempiä kuin toisille. Jos sinulla on verkkosivusto, jonka sisältöä päivitetään usein tai verkkokauppa, joka vastaanottaa maksuja, ylläpitojärjestelmät ovat erittäin tärkeitä. Jos sinulla on puolestaan pieni ja yksinkertaisempi sivusto, jonka sisältö muuttuu vain harvoin, ylläpitojärjestelmät eivät ole yhtä kriittisiä. Tällöinkin ne ovat kuitenkin suositeltavia.

  1. Jos verkkosivuston taustaohjelmistoa ei päivitetä koskaan tai sitä päivitetään erittäin harvoin, sivusto on alttiina hakkereille ja erityyppisille haittaohjelmille. Jos hakkerit pääsevät sisään, he voivat sabotoida verkkosivustoa.

  2. Jos sivuston taustaohjelmistoa ei päivitetä koskaan tai sitä päivitetään erittäin harvoin, sivusto hidastuu ja sen eri toiminnot voivat alkaa toimia huonommin. Tämä voi johtaa asiakaskokemuksen heikkenemiseen ja myös asiakkaan/myynnin menettämiseen.

  3. Jos sinulla on esimerkiksi verkkokauppa ja säilytät asiakastietoja, vanhentunut sivusto on tietosuojalain mukainen turvallisuusriski.

  4. Jos varmuuskopiointia ei tehdä koskaan tai se tehdään erittäin harvoin, verkkosivuston tai verkkokaupan palauttaminen on vaikeaa onnettomuuden sattuessa. Jos tällöin ainoa varmuuskopio on puolen vuoden takaa, voit menettää viimeisen kuuden kuukauden aikana tehdyt muutokset verkkosivustollasi sekä asiakkaidesi tilaustiedot.

Ylläpidon voi hoitaa itse, jos olet teknisesti taitava ja haluat käyttää jatkuvasti aikaa päivitysten, varmuuskopiointien yms. tekemiseen ja jos luotat myös siihen, että pystyt selvittämään mahdolliset ongelmat. Normaalitapauksissa ei kuitenkaan ole suositeltavaa, että sinä asiakkaana olisit vastuussa sivuston teknisestä ylläpidosta.

Ei, samoin kuin autoa ei ole pakollista huoltaa säännöllisin väliajoin, ei myöskään ole pakollista pitää verkkosivustollesi ylläpitojärjestelmää. On kuitenkin olemassa selvät riskit, mikäli verkkosivustolla käyttäviä ohjelmia ei päivitetä koskaan tai ne päivitetään vain harvoin.

Oletko kiinnostunut WordPress-verkkosivustosi tai -kauppasi ylläpitopaketeista? Ota siinä tapauksessa yhteyttä, niin varaamme etätapaamisen ja käymme läpi, mikä paketti sopisi parhaiten nettisivuillesi. Tapaamisen yhteydessä saat myös lisätietoa eri paketeista, mitä ne maksavat ja miten ne eroavat toisistaan.

Tilaa WordPress ylläpito

Oletko kiinnostunut WordPress-verkkosivustosi tai -kauppasi ylläpitopaketeista? Ota siinä tapauksessa yhteyttä, niin varaamme etätapaamisen ja käymme läpi, mikä paketti sopisi parhaiten nettisivuillesi. Tapaamisen yhteydessä saat myös lisätietoa eri paketeista, mitä ne maksavat ja miten ne eroavat toisistaan.