BAMM favicon

UNDERHÅLL

UNDERHÅLL

Håll din WordPress hemsida snabb, skyddad & buggfri

För att en hemsida ska fungera optimalt behöver den underhållas regelbundet. Med WordPress underhållspaket är din hemsida eller nätbutik i säkra händer.

WordPress underhåll

Uppdateringar

Uppdatering av plugins, teman och WordPress sker en gång per vecka. Efter uppdateringarna kontrolleras hemsidan. Om någon bugg går att identifiera, åtgärdas den.

Säkerhetskopiering

Beroende på vilken paket man väljer skapas fullständiga säkerhetskopior av kundens hemsida och databas på månatlig, vecko- eller daglig basis. 

VIP-support

Alla kunder med underhållspaket räknas som VIP-kunder och får snabbt hjälp ifall de vill lägga till eller ändra något på hemsidan.

Licensprogram

Paketen inkluderar viktiga prestandahöjande licensprogram som dels snabbar upp hemsidan, dels förbättrar sidans funktionalitet. T.ex. WPML, som möjliggör flerspråkighet.

Virussökningar

Beroende på underhållspaket görs regelbundna virussökningar antingen dagligen eller veckovis. Om något misstänksamt hittas vidtas nödvändiga åtgärder.

Rapporter

En gång i månaden skickas en rapport till kunden med information om vad som blivit gjort på kundens hemsida under de senaste 30 dagarna.

Varför är underhåll viktigt?

I dagens läge är ett företags hemsida dess digitala ansikte utåt och en av de viktigaste kanalerna för att hitta nya kunder. På samma gång är dagens människor väldigt otåliga och tröttnar snabbt på hemsidor som inte fungerar som dom ska eller som är långsamma att surfa på. Vi är bortskämda med snabba laddningstider och avancerad funktionalitet. En hemsida behöver dock inte endast vara snabb, den behöver också vara väl skyddad. Det är inte ovanligt att en hemsida utsätts för hundratals intrångsförsök per vecka. Utan ett ordentligt skydd finns stor risk för att något av dessa intrångsförsök lyckas, och konsekvenserna kan bli mycket allvarliga.

Ett WordPress underhållspaket för din hemsida eller nätbutik fungerar i princip på samma sätt som din försäkring och regelbundna verkstadsservice gör för din bil. För att en hemsida ska vara trygg, säker och fungera optimalt behöver den underhållas regelbundet.

Vanligt ställda frågor

Alla hemsidor drar absolut nytta av ett underhållssystem, men för vissa typer av hemsidor är dessa system viktigare än för andra. Har man en hemsida vars innehåll uppdateras relativt ofta eller ifall man har en nätbutik som tar emot betalningar, är underhållssystemen mycket viktiga. Har man en liten och simpel hemsida vars material väldigt sällan ändras är ett underhållssystem inte lika livsviktigt, men rekommenderas ändå starkt.

  1. Om hemsidans bakgrundsprogram aldrig eller väldigt sällan uppdateras, är hemsidan mer mottaglig för intrång av hackers och olika typer av skadlig programvara. Om dessa lyckas ta sig in, kan de sabotera hemsidan. 

  2. Om hemsidans bakgrundsprogram aldrig eller väldigt sällan uppdateras, kan hemsidans funktionalitet försämras. Detta kan leda till sämre användarvänlighet eller till förlorad kund/försäljning.

  3. Om man ex. har en nätbutik och lagrar kunduppgifter, kan en ouppdaterad sida vara en säkerhetsrisk.

  4. Om säkerhetskopior aldrig eller väldigt sällan blir skapade, blir det svårt att återställa en hemsida eller nätbutik om olyckan är framme. Ifall den enda existerande säkerhetskopian då är ett halvt år gammal, går man miste om det senaste halvårets arbete på hemsidan, och även beställningsuppgifter från kunder.

Det är möjligt att sköta underhållet själv, om man är tekniskt insatt och vill lägga tid på att kontinuerligt sköta om uppdateringar, säkerhetskopior o.s.v, och ifall man även litar på att man kan reda upp eventuella problem som uppstår. I normala fall rekommenderas dock inte att man som kund står för hemsidans tekniska underhåll.

Nej, på samma vis som att det inte är obligatoriskt att föra bilen på service med jämna mellanrum är det inte heller obligatoriskt att ha ett underhållssystem för sin hemsida. Det finns dock klara risker med att aldrig eller väldigt sällan uppdatera programmen som driver hemsidan.

Är du intresserad av underhållspaket till din WordPress hemsida eller nätbutik? Ta i så fall kontakt så bokar vi in ett nätmöte och går genom vilket paket som skulle passa bäst för din hemsida. I samband med mötet får du även tillgång till mera information gällande de olika paketen, vad de kostar och hur de skiljer sig från varandra.

Beställ WordPress underhåll

Är du intresserad av underhållspaket till din WordPress hemsida eller nätbutik? Ta i så fall kontakt så bokar vi in ett nätmöte och går genom vilket paket som skulle passa bäst för din hemsida. I samband med mötet får du även tillgång till mera information gällande de olika paketen, vad de kostar och hur de skiljer sig från varandra.